Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-07s.jpg

Winner Biennale Interieur Award

GEOFOOD /

Concept - Geofood goes back to the roots of living and eating. RAAMS Studio looked at how people used to live, work and collect together. Their big example is the typical white Spanish cave house. This back to basics bar shows not only how it used to be, but also how it could be in the future.

 Architecture - Inspired by the origin of architecture, the bar be characterized by rounded, handcrafted shapes. This approach allows the studio to omit superfluous accents, commit to recyclable materials and focus on the food and people.

Food - Following the ‘cave house’ principle, the menu will also be sourced from under the soil. Earthy ingredients and raw flavours fill feature prominent in dishes based on quinoa, lentils, onions, cabbages, potatoes, etc.

Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-10.jpg
Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-08s.jpg
Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-09s.jpg
Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-04s.jpg
Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-11s.jpg
Raams-Architecture-Design-Studio-Geofood-Interieur-Biennale-Kortrijk-Belgium-design-award-restaurant-installation-exhibition-05s.jpg

 

Location: Kortrijk Interieur Biennale / Belgium

Area: 100sqm

Type: Winner Competition- Design Award

Year: 2018